Ju jeni në qytet. Qyteti është në Francë, në pranverën e vitit 2020. Ju jeni në Strasburg. Ju ecni. Vëzhgoni papërsosmëritë, ato që nuk ju pëlqejnë ose ju shqetësojnë, ato që dëshironi të ndryshoni. Arkitektura, hapësira urbane, hapësirat e gjelbërta, aromat, gurët. Vëzhgoni sjelljet, zakonet, gjestet. Vini re se çfarë duhet të ndryshohet.
Pastaj, nëse keni kohë, zbatoni formulën ditën tjetër. Shkruaj atje.
Qyteti, sipas lotëve tuaj, si duket? Farë modifikimi përfshin në jetën reale?

Duke shetitur.

Gjatë shëtitjes tuaj, kapni një gur dhe fotografojeni.
Atëherë, nëse vendosni ta mbani atë dhe ta merrni me vete, zgjidhni një mesazh dhe shkruajeni atë në sipërfaqen e gurit tuaj.
Të nesërmen, hiqni dorë diku, në një shëtitje të re.

Duke shetitur = marche
Qyteti = ville
Shkruaj = écrire
Gurët = pierre
Pëlqejnë = aimer
Besimtar = croyance
Zot = dieu